Home
Обласний фестиваль-конкурс родинної творчості «І творчістю хата багата»

Обласний фестиваль-конкурс родинної творчості «І творчістю хата багата»

З метою виявлення і поширення найбільш перспективних тенденцій, нових підходів у проведенні цікавих форм культурно-масової роботи по організації сімейно-родинного дозвілля, популяризації народної культури, традицій, що передаються з покоління в покоління, покращення організації сімейно-родинного дозвілля у сільській місцевості 8 вересня 2019 року в м. Березне відбувся обласний фестиваль-конкурс родинної творчості «І творчістю хата багата».
Фестиваль організований комунальним закладом «Рівненський обласний центр народної творчості» Рівненської обласної ради за сприяння управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації, управління освіти та науки Рівненської обласної державної адміністрації, управління у справах молоді та спорту Рівненської обласної державної адміністрації, Березнівської районної державної адміністрації, Березнівської районної ради та відділу культури і туризму Березнівської районної державної адміністрації.
Розпочалося свято привітанням очільників району: заступника начальника управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації Хомяк Світлани Борисівни, голови Березнівської районної ради Гуменюк Юрія Дмитровича та заступника голови Березнівської райдержадміністрації Жилінської Ірини Василівни.
Фестиваль був представлений 9 родинами-переможцями районних оглядів з Березнівського, Володимирецького, Гощанського, Здолбунівського, Костопільського, Рокитнівського, Сарненського та Дубровицького районів.
Родини змагалися у 5-ти конкурсах: «Представлення», «Люби і знай свій рідний край», «Танцювальний», «Смуга перешкод», «Рукотворна краса» а також журі оцінювали «Родинне дерево». На розсуд глядача та журі кожна родина облаштувала свою садибу, де були представлені вироби декоративно-ужиткового мистецтва старшого покоління родини, родинне дерево підготували та оформили наймолодші учасники, мама презентувала кулінарні страви. Загалом, кожна родина мала змогу проявити себе як і творчо, так і показати свою ерудицію на знання рідного краю, позмагатися у спортивному конкурсі.
За результатами конкурсів:
І місце посіла родина Одарчуків з смт Мізоч Здолбунівського району;
ІІ місце – родина Дибач з с. Велике Поле Березнівського району;
ІІІ місце – родина Олексієвців з с. Залужжя Дубровицького району та родина Хомичів з с. Тутовичі Сарненського району.
Всі учасники були нагороджені грамотами, а переможці – цінними подарунками.
Фестиваль пройшов на належному рівні. Усі бажаючі, які завітали на це свято мали змогу познайомитися з родинами та їх талановитими учасниками, які незважаючи на щоденну клопітку буденність, знаходять час для мистецького дозвілля та свого духовного росту.
«… І творчістю хата багата!» захопив як і глядача, так і журі у творче багатство простого сільського жителя, та ще раз підкреслила велич Матері-берегині і мудрість Батька-господаря, вправність рук дідусів та бабусь у декоративно-ужитковому мистецтві.

Leave a Comment