Home
Обласний фольклорно-етнографічний фестиваль “Журавлина”

Обласний фольклорно-етнографічний фестиваль “Журавлина”

Вчора Бродниця, що на Зарічненщині, приймала гостей – учасників обласного фольклорно-етнографічного фестивалю “Журавлина”. Фестиваль пройшов за підтримки Благодійного фонду “Наш край” Василь Яніцький.
За значний внесок у збереження, розвиток та популяризацію народної творчості, Василь Петрович нагороджений Дипломом управління культури Рівненської ОДА.
Перед бажанням людей напитися з чистого джерела народної творчості не встояла навіть погода. Наче по велінню Зверху, недільний день видався напрочуд сонячним та теплим. Таким же був і настрій учасників фестивалю та його гостей.
Участь в народному святі взяли понад 30 талановитих колективів із усієї Рівненщини. Фестиваль співав, танцював, грав, гудів, азартно вигукував голосами учасників народних ігор та спортивних змагань, ширився дитячим сміхом та радісними вигуками зустрічі друзів по творчій ниві, продавав та купував, вигравав на сонці різнобарв”ям поліської вишивки, радував настроєм людей, намовляв купувати картини та оригінальні вироби народних умільців, пахнув шашликами, юшкою та кулішем, освіжав напоєм із журавлини, п”янив настоянкою калганівки, хренівки, журавлинівки.
Незабутні враження! Гостинний щедрий край!
Організаторам – управлінню культури ОДА, відділу культури РДА, Вичівській сільраді, усім, хто вклав працю й любов у проведення цього фестивалю – від імені багатьох-багатьох гостей фестивалю, з якими спілкувалася, висловлюю глибоку подяку й слова щирого захоплення талантом самодіяльних артистів! Спонсорам – низький уклін!
Репортаж про “Журавлину” читатайте у “Вільному слові”.

Leave a Comment