Home
На вічнім шляху до Шевченка

На вічнім шляху до Шевченка

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті і з великою любов’ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім’я і у нашого народу – Тарас Григорович Шевченко – вічний вогонь, що ніколи не згасне в серцях українців. Символ України та її культури в усьому світі, великий український поет та митець. Геній, пророк який так ніжно і віддано любив свій народ і так страждав за нього. Саме він зберіг і повернув народу його голос — українську мову , його довершені твори сіють зерна світла й добра, палахкотять незгаслим полум’ям безкомпромісної справедливості, проникливої мудрості.

7 березня з нагоди 205- ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка вшанували пам’ять Великого Кобзаря й у Рівненському обласному академічному українському музично- драматичному театрі. З цієї нагоди, КЗ “ Рівненським обласним центром народної творчості ” РОР були організовані обласні урочистості та проведено святковий концерт “ На вічнім шляху до Шевченка ”.

З вітальним словом виступили : секретар єпархіального управління Рівненської єпархії Української православної церкви Київського патріархату протоієрей Сергій Лучанін, голова Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Муляренко, перший заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк, голова Рівненської обласної організації Національної Спілки письменників України Ірина Баковецька.

Святковий концерт був представлений кращими академічними та  аматорськими колективами області, які презентували свої компзиції творів Великого Кобзарая. А наприкінці урочистостей усі присутні разом виконали «Реве та стогне Дніпр широкий».

 

Leave a Comment