Home
Презентація творчості художника, письменника, краєзнавця, дослідника української міфології Валерія Войтовича

Презентація творчості художника, письменника, краєзнавця, дослідника української міфології Валерія Войтовича

З метою збереження та популяризації національної культури, 10 травня 2017 року о 16.00 год. в приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки  відбулась презентація творчості художника, письменника, краєзнавця, дослідника української міфології Валерія Войтовича, присвячена 65-річчю від дня народження та 50-річчю його творчої діяльності.

Захід організований  Рівненським обласним центром народної творчості за сприяння управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації, Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.      .

На розсуд глядача була представлена вражаюча, незвичайна, колоритна виставка живопису «Зоряний світ Валерія Войтовича».

Валерій Войтович учасник багатьох обласних, регіональних, Всеукраїнських виставок, лауреат ІІ Всесоюзного фестивалю народної творчості (Москва, 1987).

Окрім того, він відомий краєзнавець та дослідник української міфології. Є автором енциклопедичного видання «Українська міфологія», альбому «Храм: Історичні церковні пам’ятки м.Рівне та його околиць», книг: «Молитва до Дажбага», «Український гороскоп», «Міфи та легенди давньої України», «Генеалогія богів давньої України» та багатьох інших. У своїх творах Валерій Войтович відтворює пером і пензлем яскраві та міфічні образи, які, незважаючи на усілякі перешкоди, пережили віки і дожили до наших днів. Це – Сварог, Перун, Дажбог, Лада, Купало, Коляда, Берегиня та інші, а ще – величезна кількість демонологічних персонажів.

Книга «Степанський край. Історія та культура» – наслідок багатьох експедиційних мандрівок Валерія Войтовича, його  пошуків у рукописних архівах, працях самобутніх авторів, бібліотеках, музейних сховищах. У книзі вміщено 1794 старовинні фотографії та 88 світлин, виконаних автором під час подорожей Степанським краєм.

Експозиція виставки діятиме щоденно з 10.00 до 19.00, крім п’ятниці до 21 травня 2017 року  у відділі мистецтв Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.

 

 

Leave a Comment