Home
Президент відзначив вишивальницю з Рівного

Президент відзначив вишивальницю з Рівного

Рівненська майстриня художньої вишивки Юлія Гончарова отримуватиме у 2017 році президентську стипендію. Відповідний указ “Про призначення стипендій Президента України для молодих майстрів народного мистецтва на 2017 рік” підписав Петро Порошенко.

Майстриня активно займається художньою вишивкою з 2002 року.   У своїй творчості Юлія намагається враховувати досвід попередніх поколінь майстрів, працює з музейними та приватними колекціями зразків народної творчості, зокрема, рідного регіону – Рівненського Полісся. Застосовує традиційні матеріали, притаманні для Полісся – льон, домоткане полотно, бавовняні та лляні нитки. Володіє близько 30-ма різними техніками вишивки. Свої уміння Юлія застосовує у сучасному святковому та повсякденному одязі, різних ужиткових речах – рушниках, серветках, чохлах і обкладинках для документів, що сприяє популяризації традиційних технік вишивки.

Є учасницею міських та обласних свят, виставок декоративно-ужиткового мистецтва. Вишивальниця має власну колекцію виробів. Авторські роботи зберігаються у приватних колекціях України, Росії, США, Китаю. А її рушник прикрашає українське консульство у Шанхаї.

Leave a Comment