Home
Народний аматорський театр міського Будинку культури Дубенської міської ради, керівник Підцерковна Тетяна Миколаївна

Народний аматорський театр міського Будинку культури Дубенської міської ради, керівник Підцерковна Тетяна Миколаївна

 

Народний аматорський театр міського Будинку культури м. Дубно  заснований у 1973 році.

Весь час свого існування учасники колективу сприяли розвитку аматорського театрального мистецтва не тільки м. Дубно, а й Рівненщини.

На різних етапах існування колективу змінювався не тільки склад учасників, а й керівники. З  2014 року керівником народного аматорського театру  є Тетяна Підцерковна – 1993 року народження, освіта вища. Рівненський державний гуманітарний університет.

Учасниками театру є дипломовані спеціалісти, студенти Дубенського коледжу культури і мистецтв РДГУ і аматори театрального мистецтва.  Усі вони умілі актори та люди з творчою уявою, готові відкривати нові горизонти і поглинати у світ чарівного театрального мистецтва.

Загальна кількість учасників НАК – , з них віком від 15 до 35 років – 11 учасників, та віком від 35 років – 1 учасник (жінка).

Творчому театральному колективу Дубенського міського будинку культури, в 1974 році, було присвоєне звання» Народний». У 2021 році  колектив  підтвердив звання « народний»  виставою  Н. Нежданої « Той ,хто відчиняє двері».

В репертуарі народного аматорського театру міського Будинку культури п’єса  Асі Котляр «Ангели не плачуть», Рагіма Мусаєва «Двоє», Андрія Курейчика «Обережно – Жінки!», Олександра Вітер «Станція, або розклад бажань». В 2022 році театр працює над виставою Асі Котляр « Мамки».

Народний аматорський театр міського Будинку культури своїми виступами та роботою  підтримує традиції української культури, сприяти відродженню театрального мистецтва.

Leave a Comment