Home
Виставка тканих та вишитих робіт Галини Логощук

Виставка тканих та вишитих робіт Галини Логощук

Сьогодні, у Сарненський історико-етнографічний музей провели презентацію виставки тканих та вишитих робіт Галина Логощук. Подія відбулася в межах обласної мистецької акції: “Хакатон ремесел: ткацтво”, організованої спільно КЗ “Рівненський обласний центр народної творчості” РОР та Сарненським історико-етнографічним музеєм.
✅️Сарненський міський голова Серпенінов Руслан зазначив: “Сучасна молодь має обов’язково долучатися до таких подій, вивчати автентичну традицію, знати і шанувати спадок нашого народу. А також привітав усіх присутніх з Днем Конституції”. “Дуже втішена завжди вдалою співпрацею між нашим центром творчості та Сарненським музеєм, адже результат завжди перевищує будь-які очікування))) Не втомлюємося пуляризувати традиційну культуру нашого регіону”, – зауважила директорка РОЦНТ Ірина Рачковська-Баковецька. До того ж, для присутньої молоді наголосила, що вивчати і практикувати прадавні ремесла сьогодні модно!
‍Ведучою події була харизматична та ініціативна директорка Сарненського музею Вікторія Дашко.
☝️Експонатами виставки стали: – рядна, рушники, картини, одяг, які майстриня напрацювала за останніх декілька років – загалом до 100 робіт.
Після завершення відкриття виставки майстриня провела майстер-клас із ткацтва, до якого долучилися абсолютно усі присутні.
⌛️ Виставка триватиме до 1️⃣5️⃣ серпня. Встигніть відвідати❗️
Трішки інформації про майстриню:
Логощук Галина народилися та проживає в с. Балашівка Березнівської міської ради Рівненського району. Ремесло ручного ткацтва перейняла від своєї мами. Нині майстриня працює над вивченням багатовікових традицій ручного ткацтва, орнаментики та технік виконання.
✅️У доробку Галини Володимирівни – лляні ткані рушники, рядна, покривала, подушки та доріжки, які зберігаються в колекціях як України так і за кордоном.
✅️З 2005 року пані Галина – учасниця районних, обласних, Всеукраїнських виставок образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва, свят та фестивалів. А у 2014 році майстриня стала стипендіатом голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради.
✅️У 2021 році до 30-річчя Незалежності України у рамках акції «Ткана доріжка Незалежності» Галина Володимирівна виготовила 30-метрову ткану доріжку, яка символізувала 4 новостворені райони Рівненщини.
✅️Майстриня передає свої знання молодшому поколінню під час проведення майстер-класів з ткацтва.

Leave a Comment