Home
Презентація артбуку “Писанка Рівненщини”

Презентація артбуку “Писанка Рівненщини”

Не сезон для писанки, скажете, не погодимось з Вами, бо вона завше на часі: була, є, і буде!
Писанка – це унікальне творіння генія, а ім’я йому – народ, вона вражає своєю унікальністю та довершеністю. Не дає нам забути, якого ми роду.
Сьогодні, у Музей бурштину провели презентацію артбуку “Писанка Рівненщини”.
Ми довго чекали на появу цього артбуку…30 років, але хіба ж для такого вражаючого результату то термін?
✅️“Ми запланували ряд подій, які нестимуть просвітницький характер. Видання досить круте і респектабельне. Достойне і варте уваги. І в цьому ви можете переконатися, взявши його у руки… Артбук містить два розділи: писанка Радивилівщини та авторська писанка Вікторії Степанюк.
❤️Спасибі Ігор Степурін та Саміт-Книга, величезна шана і вдячність за таку сродну працю, яка вилилася у ось таке шедевральне творіння”, – наголошує директорка КЗ “Рівненський обласний центр народної творчості” РОР Ірина Рачковська-Баковецька
✅️Вражена роботою над фотоілюстаціями і наша незмінна і обдарована фотографиня Фотограф Ірина Новак: “Дякую за можливість доторкнутися до енергетики писанкарства, чудовий проєкт”.
✅️“Слава Богу, що ця книга видана. Я у захваті, що я тримаю свою мрію у руках”, – радісно говорить Алла Українець, відома дослідниця, краєзнавець, етнограф, старший науковий співробітник Рівненського краєзнавчого музею.
❗️А завдяки чарівним рукам, які відтворили унікально-традиційні 340 писанок Вікторія Степанюк заслуженої майстрині народної творчості України Вікторії, цей артбук і побачив світ Божий.
✅️“Коли люди побачили нашу спільну працю, то для когось це було шоком, що Рівненщина має свою писанку, і не малесеньку жменьку, а величезну колекцію.
Ми маємо діамант, маємо підтримувати то все і розвивати. За рахунок таких традиційних унікальних речей, як от писанка, ми маємо те, що нас відрізняє від інших. Наша нація унікальна”, – запевняє Вікторія Миколаївна, і з цим важко не погодитись.
❤️Бережімо одне одного та наші традиції і цінності

Leave a Comment