Українська кухня формувалася на основі народних традицій, однією з яких була гостинність, а наша нація завше славилася своєю привітністю та щедрістю. Ми вміємо пригостити і нагодувати так, що гість ніколи про це не забуде)))
Так вже історично склалося, що на Поліссі та Буковині багатющий пласт кулінарних традицій. Саме тому і закономірною стала ідея виникнення
Міжрегіональний форум
«Гастрономічна спадщина: Рівненщина та Буковина» .
“Наша культура – візитівка нашого регіону, всі ці традиції потрібно берегти і примножувати”, – справедливо зазначив заступник голови Рівненської ОДА
Гемберг Сергій. І важко з цим не погодитись, бо ми є напрочуд багатою на дивовижні традиції, звичаї, культуру, величезний скарб якої складається з цінностей, надбаних багатьма поколіннями.
“Культурна спадщина нашої землі настільки важлива, що її потрібно розвивати і формувати аби нею захоплювався весь світ” – упевнений етнограф, майстер народного мистецтва, журналіст, педагог, директор
Буковинський центр культури і мистецтва Микола Шкрібляк.
І донині у багатьох родинах є звичай: від покоління до покоління передавати родинні, унікальні, ніким незнані, перевірені часом і смаками рецепти. Смаколики, які готують за старовинними рецептами вже протягом багатьох поколінь, – це вже не просто їжа, це страви-обереги родин. І кожен, напевно, чув від своєї мами чи бабусі такі слова: “Так завжди робила моя бабуся…” , або “Мене так мама навчала…”
Смакуймо нашу Україну – вона феноменальна!
Ось яку смакоту ми нині куштували і “мотали на вус” рецепти)))
* хліб на черені
* карасики запечені у часниково сметанному соусі
* копчені окуні
* фаршировані індичі шийки
* вареники “фіга з маком”
* запечена капуста у печі
* квашення
* мацик
* холодна грибна юшка з оселедцем
* начинка
Leave a Comment
Щоб відправити коментар вам необхідно авторизуватись.