Home
Зразковий аматорський дитячий духовий оркестр «Смига» Дубенської районної державної адміністрації

Зразковий аматорський дитячий духовий оркестр «Смига» Дубенської районної державної адміністрації

 

Зразковий аматорський дитячий духовий оркестр «Смига» був створений в травні 1973 року. Очолив колектив випускник духового відділу Дубенського училища культури Василь Гайдайчук.

Звання «зразковий» духовий оркестр отримав у 1981 році.  До складу духового оркестру входить 138 учасників.  

  За 42 роки оркестр відомий не тільки в  Україні, а й за кордоном. Колектив виступав з окремою концертною програмою у Латвії, Білорусії, Болгарії. Він дипломант І та ІІ Всеукраїнського оглядів самодіяльної творчості, двічі брав участь у творчих звітах Рівненщини в м.Києві.  На Республіканському конкурсі духових оркестрів в м.Києві та на Всесоюзному конкурсі духових оркестрів у 1990 році в м.Калуга оркестр зайняв І місце.

Духовий оркестр «Смига» декілька разів транслювався із своїм виступом по українському телебаченню. З них двічі – з окремою програмою.   

У 2002 році колектив приймав участь у міжнародному конкурсі духових оркестрів «Трускавець представляє» (м.Трускавець) і зайняв І місце.   

У 2001 році був випущений компактдиск з програмою духового оркестру «Смига».

В 2008 році  оркестр став Дипломантом на фестивалі духових оркестрів в м. Білосток, Республіка Польща.

У 2011-2012 роках  зразковий духовий оркестр «Смига»  дав  сольні концерти у м.Вроцлав, Республіка Польща

У 2014 році оркестр прийняв участь  у Міжнародному фестивалі- конкурсі юнацьких духових оркестрів «Бихава -2014» м.Бихава, Республіка Польща, де отримав І- місце.

 

Leave a Comment