Home
Галина ЛОГОЩУК майстриня художнього ткацтва с. Балашівка Березнівської міської ради Рівненського району

Галина ЛОГОЩУК майстриня художнього ткацтва с. Балашівка Березнівської міської ради Рівненського району

                                          

ЛОГОЩУК  ГАЛИНА

 

Логощук Галина народилися та проживає в с. Балашівка Березнівської міської ради Рівненського району. Ремесло ручного ткацтва перейняла від своєї мами. Нині майстриня працює над вивченням багатовікових традицій ручного ткацтва, орнаментики та технік виконання.

В доробку Галини Володимирівни Логощук – лляні ткані рушники, рядна, покривала, подушки та доріжки, які зберігаються в колекціях як України так і закордоном.

З 2005 року пані Галина – учасниця районних, обласних, Всеукраїнських виставок образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва, свят та фестивалів. А у 2014 році майстриня стала стипендіатом голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради.

У 2021 році до 30-річчя Незалежності України у рамках акції «Ткана доріжка Незалежності» Галина Володимирівна виготовила 30-метрову ткану доріжку, яка символізувала 4 новостворені райони Рівненщини.

Майстриня передає свої знання молодшому поколінню під час проведення майстер-класів з ткацтва.

Персональні виставки відбулися в м. Рівне (2009 р.), м. Березне (2010 р.), м. Корець (2018 р.)

Нагороджувалась  почесними грамотами управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації та відділу культури і туризму Березнівської райдержадміністрації.

 

 

Познайомитись з майстринею та її творчістю можна за посиланнями:

https://suspilne.media/157805-u-rivnomu-prezentuvali-30-metrovu-dorizku-nezaleznosti/

https://suspilne.media/192178-startuvav-tkackij-sezon-u-rivnomu-zapracuvala-etnolaboratoria/

https://www.volyn.com.ua/news/73730-maystrinya-virobi-yakoi-e-za-okeanom-svogo-naykrashchogo-rushnika-ya-shche-ne-vitkala.html


Leave a Comment