Home
Етно-фестиваль «Казан»

Етно-фестиваль «Казан»

З метою збереження і популяризації народних кулінарних традицій та звичаїв, залучення молоді до народної культури 27 червня 2021 року в смт Соснове (урочище «Біля каменів») Рівненського району відбувся етно-фестиваль «Казан», який поєднав гастрономічну спадщину Полісся, колорит еко-пригод та мистецьке дозвілля.
Організатори заходу: управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації, комунальний заклад «Рівненський обласний центр народної творчості» Рівненської обласної ради, Соснівська територіальна громада.
Розпочався фестиваль тереновою грою для любителів квестів на базі хати-читальні в с. Іванівка.
Урочисте відкритття фестивалю розпочалося о 14:00 годині. З вітальним словом до гостей та учасників фестивалю звернулися начальниця управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації Любов Романюк, директор комунального закладу «Рівненський обласний центр народної творчості» Рівненської обласної ради Володимир Самчук, голова постійної комісії з гуманітарних питань Рівненської обласної ради Алла Черній.
Потому розпочалися виступи фольклорних колективів з області та місцевих виконавців сучасних етно-брендів.
В рамках проведення фестивалю проходили майстер-класи від відомих майстрів народної творчості області а також запальна хореографічна руханка «поліський танець» від Алли Самохвалової.
На території проведення фестивалю діяли мистецькі локації (виступи письменників, бардів, книжкова толока), виставка-продаж етно-виробів, для наймолодших гостей запрошував дитячий майданчик з іграми та забавами.
Також у програмі святкування діяли кулінарні майстер-класи (дегустація поліського куліша), виставки робіт народних умільців, виставки робіт з декоративно-прикладного мистецтва, майстер-класи з ткацтва.
Родзинкою заходу стала спеціальна гостя етно-фестивалю «Казан -2021» – учасниця вітчизняного вокального шоу «Голос країни» Галина Куришко, яка запалювала гостей та учасників фестивалю своїми піснями.
А на завершення концертної програми – вибуховий та драйвовий виступ хадлайнеру фестивалю, який запалив всіх потужною хвилею рок-музики, учасники теле-шоу Х-Фактор (6 сезон) гурт «Man-Gust».
 

Leave a Comment