Home
Міжнародний фестиваль духової музики «Дзвенить оркестрів мідь»

Міжнародний фестиваль духової музики «Дзвенить оркестрів мідь»

 11 – 19 травня У м.Рівне та у смт Клевань на базі готельно-розважального комплексу «Скольмо» відбувся Міжнародний фестиваль духової музики «Дзвенить оркестрів мідь», присвячений Дню матері. Завершився фестиваль відзначенням Дня Європи в Україні.

Культурний захід проводиться на теренах Рівненщини щороку. Цьогоріч він набув статусу міжнародного.

Фестиваль організований управлінням культури і туризму Рівненської ОДА, КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості» РОР за сприяння управління культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради, відділу культури і туризму Рівненської РДА.

У ході заходу: 11 – 12 травня –  наукова конференція з питань розвитку духової музики та концерти учасників фестивалю на сцені міського будинку культури та на концертних майданчиках Рівного та області.

13 травня на базі готельно-розважального комплексу «Скольмо»  відбулось урочисте відкриття фестивалю. Усіх присутніх зі святом духової музики та Днем матері привітали заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко та голова РДА Володимир Пилипчук.

Потому шанувальники духової музики  побачили марш-парад та плац-концерт оркестрів, прослухали концертні програми колективів. А на завершення свята виступив зведений оркестр – виконав гімн України та Європи.

Учасники цьогорічного фестивалю – кращі духові оркестри з Івано-Франківської, Житомирської, Волинської, Полтавської, Рівненської областей, міст Маріуполь та Київ, а також із Республіки Польща  пройшлися урочистою ходою 19 травня та взяли участь у концертних виступах присвячених Дню Європи.

«Дзвенить оркестрів мідь» –  це справжнє свято музики й краси! Це зустріч різних шкіл оркестрового мистецтва, національних культур та добрих щирих людей, які вірять в музику, гармонію, єдність, несуть в світ радість і надію, об’єднуючи людей навколо вічних ідеалів миру та добра!

Leave a Comment