Home
Обласна мистецька акція “Великодня писанка”

Обласна мистецька акція “Великодня писанка”

Одна з легенд у Космачі закінчується словами про те, що «поки люди  писанки пишуть, доти буде світ, а як перестануть писати, тоді має світ скінчитися». Очевидно світ ще не скоро скінчиться і свідченням тому є презентація обласної  мистецької акції «Великодня писанка», яка відбулася 4 квітня у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці.

Упродовж  двох з половиною  тижнів краяни матимуть змогу ознайомитися з роботами талановитих писанкарів Рівненщини, які працюють як у традиційних, так  і в авторських  техніках, зокрема, використовуючи оздоблення бісером, квілінгом, розписом по дереву, керамікою.

 

 

На виставці представлені не тільки писанки, крапанки та крашанки, а й Великодні рушники, декоративні композиції, образотворче мистецтво.

З вітальним словом та найкращими побажаннями виступили заступник начальника – начальник відділу організаційно-планової роботи, релігії та національностей управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації Світлана Хомяк, завідувач відділу нематеріальної культурної спадщини Рівненського обласного центру народної творчості Катерина Приймачук, директор Млинівської дитячої художньої школи Юрій Довгалюк, майстри народного мистецтва.

Обласна мистецька акція  організована Рівненським обласним центром народної творчості  і проходить вже втретє. Вона не втрачає популярності, адже майстри Рівненщини не перестають дивувати глядача, приносячи кожен раз щось нове у свої роботи і з року в рік вдосконалюючи свою майстерність. Писанки завжди вважалися зразками вищого прояву художнього смаку.

 

Невичерпною позитивною енергією надихнули пісні, веснянки, псалми,  у виконанні учнів Оржівської дитячої музичної школи Рівненського району та фольклорного гурту «Джерело» Рівненського державного гуманітарного університету.

 

Leave a Comment