Home
“Специфіка сучасного естрадного виконавства”

“Специфіка сучасного естрадного виконавства”

Сучасне естрадне виконавство характеризується різноманіттям стилів, використанням новітніх технологій у виступах. Ніщо не стоїть на місці, рухаємося далі…

Сьогодні вкотре, у стінах Інституту мистецтв РДГУ провели свій звичний семінар-практикум, тепер для керівників колективів естрадного напрямку, вокально-інструментальних ансамблів, солістів-виконавців естрадного співу: “Специфіка сучасного естрадного виконавства”.

На початку нашого заходу мали за честь нагородити юну переможницю відбіркового туру конкурсу у номінації “Надія” Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики “Червона рута” Анастасію Ничипорук. Натомість, отримали у дарунок пісню у виконанні Настуні.

Про унікальність сучасного естрадного виконавства розповіла старший викладач кафедри естрадної музики Інституту мистецтв РДГУ Оксана Сметана.

“Сьогодні з Вами пропрацюємо інтерактивний практикум: “Знайди слово-біфуркацію в кожній строфі естрадної пісні. Розглянемо інформативні та надмірні акценти у побудові музичної фрази естрадної пісні”, – говорить пані Оксана. Зокрема, протягом семінару зробили акценти на специфічних технологічних особливостях використання зовнішньої та внутрішньої артикуляції, яка рішуче підвищує коефіцієнт вокального звуку та емісії звукового потоку. “Знання фонетики сучасного українського мовлення розставляє важливі акценти у процесі естрадного дійства, підкреслюючи харизму та переконливість естрадного співака”, – підсумовує Оксана Павлівна.

Свої неймовірні вокальні здібності на практиці продемонстрували

Омельчук Софія та Тильман Аліна – студентки магістратури факультету естрадного співу Інституту мистецтв РДГУ.

“Необхідне й важливе навчання», – таку оцінку семінару дали учасники семінару.

Щиро вдячні всім, що долучаєтесь. Величезне спасибі викладачам та дирекції Інституту мистецтв РДГУ – ви дійсно, на своїх місцям, а про Ваш професіоналізм можна говорити днями – Ви мега люди.

Leave a Comment