Home
Зразковий аматорський ансамбль східного танцю «Зірочки сходу» Міського клубу-філії Здолбунівського центру культури і дозвілля Здолбунівської міської ради,

Зразковий аматорський ансамбль східного танцю «Зірочки сходу» Міського клубу-філії Здолбунівського центру культури і дозвілля Здолбунівської міської ради,

 

Дитячий колектив східного танцю «Зірочки сходу» створений у 2011 році на базі Здолбунівського міського клубу Здолбунівської міської ради і одразу здобув популярність серед любителів східного танцю. Ініціатором створення колективу була Катерина Верещук. Склад ансамблю розпочав діяти із шести вихованців, а на сьогодні налічує в собі 30 постійних учасників та три вікових категорії: молодша, середня та старша.

В репертуарі ансамблю налічується більше 40 композицій та сольних постановок танців народів світу, а саме композицій близького Сходу, циганських, індійських та європейських, а також композиції у яких поєднуються українські та східні хореографічні елементи.

Колектив постійно приймає активну участь у мистецько-творчих проектах та заходах міста, області та за її межами. Щорічно приймає участь у святковій програмі до Дня міста, у святкуваннях до Міжнародного дня захисту дітей. На базі Міського клубу-філії щорічно колективом проводиться благодійний звітний концерт до Дня Святого Миколая для діток міста. У 2016 році ансамбль яскраво відсвяткував своє п’ятиріччя, а у 2021 році – десятиріччя.

Діяльність колективу відображена у телевізійних проектах: на каналі РТБ «Вечірня казочка» (2012 р.), на каналі Ритм ТВ «Рівне МузФест» (2018 р.), на каналі «Сфера-ТВ» участь у проєкті «Art-громада» (2021 р.), та  на каналі «Рівне 1» у телепроєкті «Доброго ранку» (2021 р.).

З 2013 по 2022 р.р. колектив активно щорічно приймає участь у Рейтингових змаганнях з Oriental «ЗАХАРІТ» (м. Рівне), фестивалі з Oriental «RAY-SULTANAY» (м. Рівне) та у фестивалях «МАГІЯ СХОДУ» (м.Рівне), «ЗЛАТА ФЕСТ» (м. Вараш), «САМОЦВІТИ» (м.Львів), «ЗЛАГОДА ФЕСТ» (м. Миколаїв), «Скадовськ збирає друзів» (м.Скадовськ), Міжнародному фестивалі мистецтв «FREEDOM» (м. Одеса), Міжнародному традиційному фестивалі зі східних танців «КОРОНА ПІВДЕННОЇ ПАЛЬМІРИ» (м. Одеса) та ін. звідки привозили призові місця. На сьогодні серед їх нагород налічується 50 кубків та біля 70-ти сольних призових місць.

Зразковий аматорський колектив східного танцю «Зірочки Сходу» за активну творчу діяльність неодноразово нагороджувався подяками та грамотами Здолбунівської міської ради, подяками та грамотами Рівненської районної державної адміністрації, подяками та грамотами Рівненського обласного відділення Національної Всеукраїнської музичної спілки України, подяками Здолбунівського центру культури і дозвілля Здолбунівської міської ради.

 

Leave a Comment