Home
Народний аматорський фольклорний ансамбль клубу с. Кураш Дубровицької міської ради Сарненського району, керівник Стельмах Валентина Василівна

Народний аматорський фольклорний ансамбль клубу с. Кураш Дубровицької міської ради Сарненського району, керівник Стельмах Валентина Василівна

Народний аматорський фольклорний ансамбль с. Кураш має звання «Народний» уже 55 років. Колектив створений у 1962р., а у 2017р. відсвяткував своє 55-чя створення колективу. За свою творчу діяльність колектив неодноразово був нагороджений різними грамотами та нагородами.

Першу свою відзнаку колектив одержав у 1967р.. У 1973 р. був відзначений грамотою Президії Верховної ради України. У цьому ж році на першому Всесоюзному фестивалі народної творчості колектив отримав срібну медаль. На четвертому всесоюзному фестивалі народної творчості – бронзову. Колектив виступав на радіо і телебаченні, в м. Рівному, в м. Львові, в м. Києві, а також і в Білорусії.   Колектив запрошують для участі в регіональних, обласних, районних оглядах, фестивалях, концертах. Вони беруть активну участь в масових заходах, які проводяться на території старостинського округу. Завдяки народному аматорському колективу відроджуються народні звичаї і обряди. У репертуарі народного аматорського колективу величезна кількість пісень, це веснянки, стрілецькі, фольклорні, обрядові дійства до свята Івана Купала, Різдвяних свят, старовинні обряди весілля, які вони намагаються передати сучасному поколінню. 23 березня 2018 р. народний аматорський ансамбль автентичного фольклору побував на зйомках телевізійної передачі «Фольк-мюзік» (1-й нац.канал), куди були запрошені знімальною групою під керівництвом народної артистки України Оксани Пекун.

Народний аматорський колектив користується повагою і авторитетом серед жителів сіл, які із задоволенням відвідують їх концерти.

Leave a Comment