Home
Обласний фестиваль патріотичної пісні «Героям слава»

Обласний фестиваль патріотичної пісні «Героям слава»

14 жовтня 2020 року в урочищі Гутвин Костопільського району відбувся обласний фестиваль патріотичної пісні «Героям слава!», приурочений 78-ій річниці утворення Української Повстанської Армії, Дню Українського козацтва та Дню захисника України.
Традиційно захід організований комунальним закладом «Рівненський обласний центр народної творчості» Рівненської обласної ради за сприяння управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації, відділу культури і туризму Костопільської районної державної адміністрації.
На святі були присутні представники релігійних громад, керівництво області та району, ветерани УПА, учасники АТО, військовослужбовці, громадськість та учасники обласного фестивалю патріотичної пісні «Героям слава!». За участю священнослужителів  відбувся молебінь за здоров’я українського воїнства і народу. Керівництво області та району поклало квіти до Пам’ятного знаку на місці постою Головного командування Української Повстанської Армії.

По завершенню єднальної молитви усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв – земляків, борців за незалежність.
Учасникам святкових заходів щирі вітання висловив заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг, привітав краян з величними святами спадкоємності героїчних традицій нашого народу, сили духу і мужності, відданості своїй Вітчизні і гордості за її  славу та побажав мирного неба над Україною.

Потому розпочався виступ творчих колективів Рівненщини, у виконанні яких звучали твори національно-патріотичної тематики, повстанські, а також пісні, присвячені героям АТО.

Усі учасники фестивалю отримали подяки та пам’ятні сувеніри від організаторів заходу.
Цьогоріч у зв’язку з пандемією коронавірусу захід проходив з дотриманням усіх карантинних обмежень.

 

 

 

 

Leave a Comment