Home
Обласні урочистості з нагоди 206-ї річниці від дня народження Т.Г. Шевченка

Обласні урочистості з нагоди 206-ї річниці від дня народження Т.Г. Шевченка

Обласні урочистості з нагоди 206-ї річниці від дня народження Т.Г. Шевченка.
В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті і з великою любов’ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім’я і у нашого народу – Тарас Григорович Шевченко – вічний вогонь, що ніколи не згасне в серцях українців.
6 березня з нагоди 206 – ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка вшанували пам’ять Великого Кобзаря й у Рівненському обласному академічному українському музично- драматичному театрі. З цієї нагоди, КЗ «Рівненським обласним центром народної творчості» РОР були організовані обласні урочистості та проведено святковий концерт.
На початку концерту до уваги глядачів був представлений відеофільм, в якому відомі рівняни декламують рядки з поетичних творів Т.Шевченка.
З вітальним словом виступили: голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль, голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук та письменник, журналіст, член Національної спілки письменників України, член Національної спілки журналістів України, заслужений журналіст України Віктор Мазаний.
Святковий концерт був представлений кращими академічними та аматорськими колективами області, які презентували свої компзиції творів Великого Кобзарая. А наприкінці урочистостей усі присутні та учасники разом виконали «Заповіт» на слова Т.Шевченка.

Leave a Comment