Home
Заключний концерт переможців обласного фестивалю сільських колективів аматорської творчості «Таланти твої, Рівненщино!»

Заключний концерт переможців обласного фестивалю сільських колективів аматорської творчості «Таланти твої, Рівненщино!»

15 грудня 2019 року у приміщенні Рівненського районного будинку культури с. Зоря відбувся заключний концерт переможців обласного фестивалю сільських колективів аматорської творчості «Таланти твої, Рівненщино!».

Мета і завдання заходу – подальша підтримка та розвиток всіх видів і жанрів аматорського мистецтва в сільській місцевості; виявлення та активізація творчих здібностей сільських аматорів, сприяння їх подальшої самореалізації; зростання виконавської майстерності аматорських колективів, підвищення їх художнього рівня.

          Організатори заходу: управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації, комунальний заклад «Рівненський обласний центр народної творчості» Рівненської обласної ради, відділ культури і туризму Рівненської районної державної адміністрації.

Цьогоріч фестиваль пройшов у чотири етапи: перший відбірковий – у   селах та селищах області, другий – в районах, третій – обласний і четвертий – заключний концерт. Фестиваль відкрив нові імена, в ході його проведення утворилися нові колективи, а відомі – збагатили свою репертуарну палітру самобутніми творами.
На заключному концерті вийшли на сцену творчі колективи та окремі виконавці, які за рішенням журі стали переможцями зональних етапів у різних жанрах.

Свято сільської аматорської творчості органічно доповнила ще одна визначна подія в культурно-мистецькому житті Рівненщини – 80-річчя Рівненського обласного центру народної  творчості, який є організатором і натхненником фестивалю, а також великої кількості інших мистецьких заходів: концертів, виставок, презентацій як в місті Рівному так і в найвіддаленіших куточках Рівненської області.

В центрі працює дружня команда професіоналів, які закохані  в народне мистецтво, є унікальними фахівцями в різних жанрах аматорської творчості і яким під силу вирішення найскладніших творчих завдань. Вони є засновниками та організаторами багатьох культурно-мистецьких проектів, а також надають допомогу в організації та проведенні заходів місцевим громадам. Варто тільки назвати Міжнародний фестиваль духової музики «Дзвенить оркестрів мідь», Міжнародний фестиваль-конкурс дитячого фольклору «Котилася торба», Всеукраїнський фестиваль-конкурс козацької пісні «Встань козацька славо!», фестиваль народного мистецтва «Зелене Купало в літо упало», фестиваль патріотичної пісні «Героям слава!».

Центр видає культурно-мистецький альманах «Народна творчість Рівненщини», бере участь у дослідженні автентичного  мистецтва, народних промислів та ремесел Рівненського Полісся та Волині, укладає збірники сценаріїв до народних та державних свят, влаштовує виставки декоративно-ужиткового мистецтва.

Урочисто відкрили захід вітальним словом виконуюча обов’язки начальника управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації Світлана Хомяк, директор комунального закладу «Рівненський обласний центр народної творчості» Рівненської обласної ради Володимир Самчук та виконавчий директор Міжнародного громадського об’єднання «Рівненське Земляцтво», заслужений працівник культури України Святослав Ващук.

За багаторічну плідну працю, високий професіоналізм,  вагомий внесок у розвиток культури Рівненщини та з нагоди 80-ти річчя  РОЦНТ,  працівників «Рівненского обласного центру народної творчості» нагородили почесними грамотами Рівненської обласної державної адміністрації, грамотами Рівненської обласної ради, почесними грамотами управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації та цінними подарунками. Директора комунального закладу «Ріненський обласний центр народної творчості» РОР Володиимра Самчука нагородили Медаллю  Міжнарожного громадського об’єднання «Рівненське земляцтво».

Концертна програма була представлена усіма жанрами аматорського мистецтва.
Всі учасники заключного концерту переможців обласного фестивалю сільських колективів аматорської творчості «Таланти твої, Рівненщино!» були нагороджені дипломами та цінними подарунками.

Загалом, заключний концерт переможців обласного фестивалю сільських колективів аматорської творчості «Таланти твої, Рівненщино!» пройшов на належному рівні. Великий інтерес даний захід викликав і у глядача, адже всіх присутніх це свято зустріло піснями, танцями та невичерпною позитивною енергетикою.

Таланти твої, Рівненщино

Leave a Comment