Home
Обласний фестиваль народної творчості та побуту «Барви Надстир’я»

Обласний фестиваль народної творчості та побуту «Барви Надстир’я»

З метою збереження та популяризації народних традицій, звичаїв, обрядів, залучення молоді до традиційного народного мистецтва 14 вересня
2019 року в м. Вараш відбувся обласний фестиваль народної творчості та побуту «Барви Надстир’я».
Організатори та співорганізатори: управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації, відділ культури та туризму виконавчого комітету Вараської міської ради, комунальний заклад «Рівненський обласний центр народної творчості» Рівненської обласної ради.
Комунальний заклад «Рівненський обласний центр народної творчості» Рівненської обласної ради забезпечив виступ колективів-учасників фестивалю на належному рівні. Всього у заході взяло участь 32 колектива, які були представлені Володимирецьким, Гощанським, Корецьким, Здолбунівським, Костопільським, Демидівським, Рокитнівським, Дубровицьким, Зарічненським, Сарненським районами та м. Вараш.
Декоративно-ужиткове мистецтво представляли майстри народної творчості Здолбунівського, Костопільського, Березнівського, Млинівського районів та міст Рівне, Сарни і Вараш. В експозиції були представлені: гончарні та керамічні вироби, художня вишивка, вироби з рослинних матеріалів, мереживні та плетені вироби, вироби з дерева, вузликового плетіння та бісероплетіння.
Розпочалося свято о 14 годині ходою учасників фестивалю до головної сцени міста. З вітальним словом до гостей та учасників обласного фестивалю звернулися міський голова Сергій Анощенко та директор КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості» РОР Володимир Самчук.
На майдані Незалежності протягом дня було гамірно та весело – там проходили різноманітні спортивні та розважальні заходи, учасники колективів вражали глядачів різнобарв’ям талантів.
Чудового настрою та позитиву усім присутнім додали шоу барабанщиць та незабутній концерт за участю талановитих місцевих артистів, етно-гурту «Дуліби», переможниці популярного телешоу «Голос країни» Оксани Мухи та українського гурту «Тінь сонця».
Свято завершилося яскравим вогняним шоу та запальною дискотекою.


#РОЦНТ
#Барви_Надстиря

Leave a Comment