Home
Алгоритм подачі документів процедури просування елементів НКС

Алгоритм подачі документів процедури просування елементів НКС

АЛГОРИТМ ПОДАЧІ ДОКУМЕНТІВ

процедури просування

ЕЛЕМЕНТІВ НЕМАТЕРІАЛЬНОЇ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ

  1. Лист-звернення від громади до голови сільради/міськради/ облради про рекомендацію елемента нематеріальної культурної спадщини до Переліку місцевого, регіонального з пакетом документів на елемент НКС, що включає*:

1.1. Облікова картка на елемент нематеріальної культурної спадщини Сайт Міністерства культури України. – Режим доступу: http://195.78.68.75/ mcu/control/uk/publish/officialcategory?cat_id=245154425;

1.2.  Лист-згоду** громадськості про передачу елемента для внесення його до Переліку місцевого/обласного/регіонального нематеріальної культурної спадщини з подальшим просуванням до Національного реєстру та Міжнародних списків;

1.3.  Лист-згоду** носіїв про передачу авторських прав на використання фото- та відео матеріалів елемента нематеріальної культурної спадщини;

1.4. Протокол засідання*** громадськості або ініціативної групи, що виступає від імені громади про рекомендацію елемента нематеріальної культурної спадщини до Переліку місцевого, регіонального з подальшим просуванням до Національного реєстру та Міжнародних списків.

  1. Лист-клопотання від сільради/міськради**** (міськрада подає до облдержадміністрації) до райради з протоколом засідання сільради/міськради про рекомендацію елемента нематеріальної культурної спадщини до Переліку місцевого, регіонального з пакетом документів на елемент нематеріальної культурної спадщини з подальшим просуванням до Національного реєстру та Міжнародних списків.
  2. Лист-клопотання від райради до департаменту (управління) чи відділу культури облдержадміністрації з протоколом засідання райради про рекомендацію елемента нематеріальної культурної спадщини до Переліку місцевого, регіонального з пакетом документів на елемент нематеріальної культурної спадщини з подальшим просуванням до Національного реєстру Міжнародних списків.
  3. Лист-клопотання від департаменту (управління) чи відділу культури облдержадміністрації до Комісії з відбору елементів до Переліку місцевого/обласного/регіонального***** з пакетом документів на елемент нематеріальної культурної спадщини з подальшим просуванням до Національного реєстру Міжнародних списків.
  4. Протокол засідання Комісії з відбору елемента до Переліку місцевого/обласного/регіонального з пакетом документів на елемент нематеріальної культурної спадщини.
  5. Лист-клопотання від Комісії до Українського центру культурних досліджень з пакетом документів на елемент нематеріальної культурної спадщини.
  6. Наказ про внесення елемента нематеріальної культурної спадщини до Переліку місцевого/обласного/регіонального.
  7. Експортний висновок фахівця (науковця) відповідної галузі, зазначеної у ст.2, п.2 Конвенції ЮНЕСКО про охорону нематеріальної культурної спадщини (Текст Конвенції. – Режим доступу: http://195.78.68.75/ mcu/control/uk/publish/article?art_id=245154433&cat_id=245154425).

 

 

 

* Пакет документів на кожному етапі доповнюється Листом-клопотанням та витягом з протоколу засідання від відповідного підрозділу чи установи.

** Лист-згода складається у чотирьох примірниках з оригінальними підписами та завірені мокрою печаткою у місцевому органі виконавчої влади.

*** Протокол засідання складається у чотирьох примірниках з оригінальними підписами та мокрою печаткою у місцевому органі виконавчої влади.

**** Лист-клопотання від сільради,міськради, де зареєстрована ваша громадська організація/група.

***** Комісія з відбору елементів до Переліку місцевого/обласного/ регіонального створюється наказом по ОДА. До складу комісії входять фахівці, науковці, майстри нематеріальної культурної спадщини.

 

 

 

 

Leave a Comment