Home
Кіностудія районного будинку культури «Дубно»

Кіностудія районного будинку культури «Дубно»

Кіностудія районного будинку культури «Дубно» створена навесні 1975 року на основі кіногуртка створеного Павлом Парісом.
В 1977 році кіностудії було присвоєно звання «народний».
З часу створення кіностудія приймала участь в місцевих, районних, обласних, республіканських та міжнародних оглядах-конкурсах, неодноразово нагороджувалась грамотами та дипломами.
Зокрема колектив нагороджений дипломом І ступеня за кінофільми «Від імені», «Священна земля» на республіканському фестивалі любительських кінофільмів. За фільм «Дорога до серця» про перебування Т.Г.Шевченка на Дубенщині – нагороджений Дипломом ІІ ступеня . За фільм «Вага землі» – Дипломом ІІІ Ступеня. Створено фільм про Дубенський замок «Дівоча вежа», «Стіна», «Апокаліпсис»,»Одухотворення», про зразковий духовий оркестр «Смига».
Кіностудія «Дубно» є постійним учасником у Всеукраїнському фестивалі аматорського кіно «Кінокімерія» в м.Херсон в номінації «науково-просвітницький фільм» за фільм «Моя бабуся казали» студія зайняла перше місце і отримала Диплом, за фільм «Що ти нам даєш», «Прилітайте, лелеченьки» студія нагороджена Дипломом ІІ ступеня. В 2009 році на тому ж фестивалі в м.Херсон за науково-просвітницький фільм « Слідами Тараса Бульби» студія нагороджена І- місцем, а також Гран-прі за фільм « Липа».В 2010-2011 році на тому ж фестивалі в м.Херсон за фільми «День народження сопілки», «Афган» отримала студія дипломи. У 2012 році за фільм «Тараканівський форт» отримав високу нагороду золоту медаль. В 2013 році кіностудія прийняла участь в міжнародному фестивалі православного кіно з фільмом «Джерело святої праведної Анни» м.Київ.
За час своєї діяльності кіностудія створила більше 50 фільмів різноманітної тематики: про історичне минуле і сьогодення рідного краю, про нові звичаї та обряди.

Leave a Comment