Home
Мистецька акція майстрів декоративно-ужиткового мистецтва Рівненщини «Великодня писанка».

Мистецька акція майстрів декоративно-ужиткового мистецтва Рівненщини «Великодня писанка».

З метою збереження та популяризації народного мистецтва у великодніх традиціях 25 квітня 2019 року в приміщенні комунального закладу «Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека» Рівненської обласної ради (відділ мистецтв) відбулася презентація мистецької акції майстрів декоративно-ужиткового мистецтва Рівненщини «Великодня писанка».
Упродовж двох з половиною тижнів краяни матимуть змогу ознайомитися з роботами талановитих майстрів Рівненщини, які працюють у різних жанрах декоративно-ужиткового мистецтва. На виставці представлені писанки у різних техніках виконання: від традиційних до авторських, а також вишиті писанки та виготовлені з кераміки. Доповнювали писанкове розмаїття традиційні вишиті рушники та серветки, а також вироби з лози та витинанки.
Майстрів привітала методист відділу нематеріальної культурної спадщини Юлія Гончарова, вручивши подяки та квіти. Перший організатор та куратор виставки – Катерина Приймачук поділилася спогадами про започаткування акції.
Окрасою відкриття мистецької акції став фольклорний гурт «Горина» Рівненського державного гуманітарного університету, (керівник Людмила Вострікова). Святковий настрій створили веснянки та тематичні псалми у їх виконаннні.
Мистецька акція організована КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості» РОР за сприяння управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації, а також КЗ «Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека» РОР.
«Великодня писанка» ввійшла в традицію, адже проходить вже тринадцятий рік поспіль. Попри те, вона не втрачає популярності, адже майстри Рівненщини не перестають дивувати глядачів, вдосконалюючи свою майстерність.

Мистецька акція майстрів декоративно-ужиткового мистецтва Рівненщини «Великодня писанка».

 

Leave a Comment