Home
Театр сатиричних мініатюр КЗ «Корецький районний будинок культури і дозвілля» КРР

Театр сатиричних мініатюр КЗ «Корецький районний будинок культури і дозвілля» КРР

Театр  сатиричних мініатюр КЗ «КРБК і Д» Корецької районної ради

був створений у жовтні 2008 року. Керує   колективом Годюк Вікторія Олександрівна . В  колективі займається 22 учасники від 14 до 65 років.   Всі вони фахівці різних професій,  але об’єднує  цих   талановитих людей любов до театрального мистецтва.  

 Колектив готує літературно-музичні композиції , читців – гумористів,   вистави та окремі концертні номери, які  супроводжують    майже кожне   свято чи масове видовище , що проводяться у місті та за його межами. Окрім вистав, учасники театру часто виступають ведучими різноманітних свят та фестивалів.

В репертуарі колективу   мініатюри, сценки   українських та російських класиків, п’єси сучасних драматургів. Тематика їх актуальна, так, як  керівник колективу  уміло  провела    паралель між  минувшиною  і темою сьогодення, робила героїв їх  виразними, характерними.

Актори театру   гастролювали за кордоном (міжнародне свято народного мистецтва «Фестиваль пирогів» (вареників)  у м. Бихава (Польща),  достойно представив себе на обласному  фестивалі театрального мистецтва «Палітра театральної осені», з виставою О. Коломійця «Фараони» (с. Межиріч Острозького району).

Насичена концертна діяльність, цікавий навчально-виховний процес, перемоги в конкурсах допомогли створити в  театрі атмосферу єдності, творчого підйому, єдиної родини  з танцювальним, фольклорним та  вокальним колективами будинку культури. Яскраве сценічне втілення, поєднане з професійним виконанням молодих акторів театру, дає у кінцевому результаті творчі доробки, які мають заслужений успіх у глядача, а натхнення і сили для цього дає невичерпне джерело драматичного мистецтва.   

З 2012 році театр сатиричних мініатюр носить почесне звання «народний аматорський».

Leave a Comment